3 Mayıs 2010

Hayat...

Herkesin hayattan bir beklentisi vardır. İyi bir iş, para, araba, ev, kariyer, mutlu bir aile, bir eş, çocuk, sağlık vs. vs.

Peki hayat bizlere bunları verirken, karşılığında hiç bir şey istemeyeceğini mi düşünüyorsunuz. O kadar saf olmayın. Elbette bunların bir karşılığı olmalı. Belki iyi bir iş için ailemizi, mutlu bir aile için evimizi, para için sağlığımızı, kariyer için çocuğumuzu feda etmek zorunda kalmışızdır. Ne demişler, her tercih bir vazgeçiştir. Ömrümüz boyunca bir çok kez yol ayrımlarına gelmişizdir. Hangi yöne gideceğimizi, hayattan beklentilerimiz şekillendirir. Burada kararın doğrusu ya da yanlışı yoktur. Verdiğin karar o anlık doğrudur, belki 5 dakika sonra yanlış.

Burada önemli olan o kararı verebilme ve sonuçlarına katlanabilecek cesarete sahip olmaktır.

1 yorum:

vedatsozen dedi ki...

Yorum yazayım boşa gitmesin. Her tercih bir vazgeçiştir. Ben de buna katılıyorum. Ama çoğu zaman olağandan farklı bir tercih yapmaktansa, var olanı kaybetmemeyi tercih ediyoruz. Aynı lucescunun beşiktaşta, Otto rehagel in yunanistanla yaptığı gibi ki onlar defansta durarak kazanmasını bildiler. Ama bunlar istisna, önemli olan ersun yenal ın yaptığını yapabilmek. Gol yeme pahasına, hücum futbolunu tercih etmek. Zannım o dur ki ne zaman elimizdekileri feda edip, kartları masaya açtığımızda o zaman kazanmak için bir adım atmış olacağız.