17 Temmuz 2010

Karma, İlahi Adalet yada herneyse

"My name is Earl" diye bir dizi vardı (hala da var galiba). Dizide anlaşılacağı üzere Earl adında bir eleman, başkalarına karşı yaptığı tüm hataları düzeltmesi halinde evrenin kendisini ödüllendireceğini düşünüyordu. Düzeltmek amacıyla bir liste hazırlıyor, tek tek listedeki kişileri bulup yaptığı hatayı düzeltmeye çalışıyordu. Zamanında çok kişinin ahını almış, aldığı ahlar aheste aheste çıkmaya başlayınca da yaptığı hataların farkına varıp, zararın neresinden dönersen kardır demiş, çalışmalara başlamıştı.

Geçenlerde bir arkadaşımda Evrenden Torpilim var adında bir kitap gördüm. Arka kapağını okuduğumda da (ki genelde bir kitap gördüğümde ilk bunu yaparım) hemen ilgimi çekti. Öncelikle kitabın arkada kapağındaki yazıyı aktarayım:



En kısa zamanda bu kitabı alıp okuyacağım. Kitaplığımda duran, alıp da okumadığım diğer 100 küsür kitaba ayıp olacak ama idare etsinler artık.

Kitabın yazarı Aykut Oğut beyin yaşadıkları sanki bir film senaryosu gibi. 150 kilo olduğu için konservatuara kabul edilmemiş. Daha dilini doğru dürüst bilmediği Amerikada bavulunu ve parasını çaldırmış, Harlemde dayak yemiş, bir gözünü kaybetmiş vs. vs. Ama pes etmemiş. Ayakta kalabilmeyi başarmış. Daha fazlasını http://www.evrendentorpilimvar.com/ adresinde bulabilirsiniz.

İster Earl'ün gözünden dünyaya bakın, ister Aykut Oğut'un gözünden, ister kendi gözlerinizden, neye baktığınız değil ne gördüğünüz önemlidir. Ve bence hayat size sadece ondan istediklerinizi verir. Hayal ettiğiniz, düşündüğünüz, belki planladığınız ama asla ve asla gerçek anlamda istemediğiniz yani kendinizi onu elde etmeye adamadığınız hiçbir şeyi alabilmeniz mümkün değildir. Yeri gelmişken kendi sözlerimden birini sizlerle paylaşayım.

"Hayallerin bildiklerin, hedeflerin istediklerin, aldıkların ise cesaret edebildiğin kadardır."

Velhasıl kelam, hayatımız boyunca karşılaştığımız zorlukların üzerimizde bıraktığı etkiler ve özellikle bu etkilere karşı verdiğimiz tepkiler, hayatımızın geride kalan kısmını şekillendirmektedir. Nasıl bir hayat istiyorsak o yönde kararlar vermeli, harekete geçmeliyiz. Özlü bir sözle konuya son vereyim.. "ne ekersen onu biçersin..."

Sağlıcakla kalın...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir yazı. Gerçekten bu tür veya makaleler okuma seviyorum. Başkalarının ne söyleyeceklerini görmek için sabırsızlanıyorum.