25 Eylül 2016

Hiçmiş Olsun


Biraz düşününce başlık aslında kendini anlatıyor ama yine de anlatılan fıkrayı anlamamış olanlara tane tane fıkra anlatır gibi bu ifade ile ne demek istediğimi anlatacağım.

Önce işin aslına dönelim. Yani 'geçmiş olsun'a. Başımızdan bir kaza vs geçtiğinde, yada kötü bir tecrübe yaşadığımızda çevremizdekiler tarafından dile getirilen bir iyi niyet sözüdür 'geçmiş olsun'. Geçen gün facebook bana yine anılarımı hatırlatırken rast geldim bu terime. 4 sene kadar evvel yazmışım facebook duvarıma. Hiçmiş olsun.

Kaza ve kötü tecrübe demiştim ya işte onun kalp ile ilgili olanından yaşadıysanız söylenmesi gereken söz işte bu. Herhangi bir gönül ilişkisinden çıkmış, ayrılmış yada terkedilmişseniz, kaldığınız yerden devam etmek için onu unutmaya, anıları silmeye çalışırsınız ancak bu telefondan numarasını, facebookta beraber paylaştığınız resimleri silmekle, size aldığı hediyeleri çöpe atmakla olacak bir şey değildir elbet. Gezdiğiniz sokakları, gittiğiniz kafeleri de kentsel dönüşüm ile yıkmıyorlarsa, şarkılarda da hep söylendiği üzere size herşey onu hatırlatacaktır.

Bu arada farklı bir tespitimi de belirtmeden geçemeyeceğim. Platonik olarak başlayan, sonrasında gerçek bir ilişkiye dönüşen ve yine ardından bir ayrılıkla sonlanan illişkilerde, taraflardan birisi diğerini hala unutamamışsa döngü başa döner ve Platonik olarak devamını sürdürür.

Velhasıl kelam, ayrılıklarda söz konusu ilişkinin hiç yaşanmamış olması dileğimizi muhatap olduğumuz tarafa iletirken kullanmamız gereken söz "Hiçmiş olsun"dur. Hiçmiş olsun ki hiç yaşanmamış olsun.

Madem gitti, madem bitti, Hiçmiş Olsun.

Kadıköy
25/09/2016

Hiç yorum yok: